• resize-of-p1060064

    Takto dopadlo vyrezávanie. Všimnite si Halloween-ovské postavičky z marcipánu vyrobené p. Ankou Parákovou!!!! Boli fantastické.  Fotogaléria

    Recept:  Zemiakové prekladané pagáče ( od p. Anky Parákovej - tie, ktoré mala na vyrezávaní)

    Ankine špeciality si môžete pozrieť na tejto stránke

    “Zemiakové prekladané pagáče”

    Suroviny:
    3 veľké uvarené zamiaky
    500 g hladkej múky
    125 g masla ( Ja som dala Rajo. Urobí to lepšiu chuť ako stužený rastlinný
    tuk. )
    1 vajce
    450 - 500 ml mlieka
    20 g droždia (cca pol kocky)
    1 lyžica soli
    100 ml oleja na potieranie plechov
    1 vajce na potieranie pagáčov
    sezam (resp. ľan, rasca, tvrdý syr)

    Postup:
    Do misky dáme múku, vajce, soľ a vlažné mlieko, do ktorého namrvíme droždie
    (Kto chce, môže si kvások urobiť aj zvlášť v šálke). Keď sa droždie spení,
    vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske ho rozváľkame a postrúhame naň
    polovicu masla. Klasicky preložime, zakryjeme teplou miskou a necháme
    kysnúť. Po pol hodine cesto rozváľkame, postruhame naň druhú polovicu masla
    a zemiaky. Znova preložíme a necháme kysnúť. Nakysnuté cesto rozváľkame na
    hrúbku cca 2 cm a povykrajujeme pagáčiky. Poukladáme na naolejovaný plech
    (ďalej od seba), potrieme vajíčkom, posypeme podľa chuti, alebo čo máme
    doma - sezam, ľan, rasca, postruhaný tvrdý syr a pečieme. (Ja som piekla pri
    180 stupňoch v teplovzdušnej trúbe do zlata.) Dobrú chuť!

    *******************************************************************************************************

    Kedy? v sobotu 30. októbra od 17,00

    Kde? na terase Kultúrneho domu v Hamuliakove

    Nezabudnite si priniesť: tekvicu, nôž a kahanec.

    Sladké alebo slané  maškrty z domácich kuchýň sú vítané.  Pre deti bude zabezpečený teplý čaj zadarmo, pre dospelých varené víno za primeraný poplatok.                                                                                                                                                                              Tešíme sa na Vás!

    Posted by Julka @ 15:01

  • Napíšte vaš komentár

    upozornenie: Administrátori stránky môžu váš komentár zmazať, komentáre sa kontrolujú a až po kontrole sú publikovane. Nie je potrebne zadávať komentáre viac krát.

Kalendár článkov

December 2024
P U S Š P S N
« Jan    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Archív